Barion Pixel

Weboldalunk Cookie-kat (Sütiket) használ!

Mint minden webáruház, a Pö-Ba Gazda Shop is sütiket használ az alapvető működéshez. ( Tartalmak, hirdetések személyre szabásához, forgalom elemzéséhez.) A böngészés folytatásával Ön hozzájárul ezek használatához és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kategóriák / Termékek
UVAFERM 228 AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ
1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)
Menny.:db

UVAFERM 228 AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ

1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)
Menny.:db

UVAFERM 228 AROMAFELSZABADÍTÓ, HIDEGTŰRŐ BORÉLESZTŐ FEHÉRBOR ÉS GYÜMÖLCSCEFRE ERJESZTÉSÉRE 20 GR 099978

Egységár: 54.500,00 Ft/kg
Várható szállítás: 2025. április 07.

Leírás

TERMÉK, TÖRZS:

Szelektált, szárított Saccharomyces cerevisiae fajélesztő. Danstar-i kutatómunka eredménye, törzsneve: D51 228. Steinberger néven is ismert. Az FVM Egri Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet ajánlásával.

ERJESZTÉSI VISELKEDÉS:

A 228-nak igen rövid az előerjedési fázisa (2-6 óra). A 228-cal erjesztett borok kiemelkedően aromagazdagok (erős ß-glükozidáz aktivitás) és gyönyörűen tisztulnak.

ALKOHOLREZISZTENCIA:

A 228 16 tf%-ig alkoholtűrő.

HABKÉPZÉS:

Nem képez habot.

HŐMÉRSÉKLETIGÉNY:

A 228 erjesztési aktivitása 6-7 oC-on kezdődik. Optimális erjedési hőmérséklettartománya 15 és 25 oC között van. 18-20 oC között hozza az élesztő az aromamaximumot, ehhez a maximumhoz képest alacsonyabb hőmérsékletű erjesztésnél kissé visszafogottabb, viszont elegánsabb lesz a bor illata.

ALKALMAZÁSI TERÜLET ÉS ADAGOLÁS: 

A 228 az érzékszervi tulajdonságokat pozitívan befolyásolja, hidegerjesztésnél (15 oC alatt is) látványosan fokozza a fajtajelleget. Elsősorban olyan fajtáknál ajánlott, melyek aromaanyagai között a terpénalkoholok jelentős szereppel bírnak (muskotály fajták, Chardonnay, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Tramini, Leányka, Királyleányka stb.).

A 228 egyébként a még elsődleges illatban szegény Furmint fajtából is kihozza a fajtajelleget. Chardonnay fajtát telt, testes, fajtajelleges karakterűre erjeszti. Barrikbanerjesztésre, chipses együtterjesztésre is kiválóan alkalmas. Az almasavbontó baktériumokkal kompatibilis élesztő.

Ajánljuk még illatos, fajtajelleges rozé borok erjesztésére.

ADAGOLÁS:

  • Fehérborok mustja 20-30 g/hl

  • Rozé erjesztés 30 g/hl

  • Barrikban erjesztés 30-50 g/hl

  • Vontatott vagy leállt erjedés esetén 30-50 g/hl

MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ UTÁN.

Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10x-es mennyiségű 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben feloldjuk. 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás.

TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig megfelelő aktivitású marad. Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 oC hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.